IKO avgjorde sent

IK Oskarshamn besegrade Rögle med 4–3 efter att ha avgjort matchen sent i tredje perioden.
– Ett fall framåt jämfört med matchen mot Troja/Ljungby. En bra genomkörare och vi fick en del ganska fina besked, säger IK Oskarshamns tränare Fredrik Söderström.
Nyheter • Publicerad 14 augusti 2013
IK Oskarshamn besegrade på onsdagskvällen seriekonkurrenten Rögle BK med 4?3 hemma i Arena Oskarshamn.Foto: Per Hammenvik

IK Oskarshamn öppnade första perioden starkt och pressade Rögle hårt. Trots box play kom 1-0 redan efter 1.31. Victor Backman utnyttjade en slarvig passning av Röglemålvakten Brandon Maxwell och fick i princip öppet mål. Drygt två minuter senare kom även 2-0 efter att Victor Svensson hittat rätt. Tvåmålsledning redan efter 3.38 var naturligtvis en drömstart.

– Bättre att leda med 2–0 än att ligga under med 2–0. Men det är på gott och ont, vi blev lite övermodiga, säger Fredrik Söderström.

IK Oskarshamn hade flera bra power play i första perioden. Utdelningen uteblev och i stället kunde bortalaget från Ängelholm utnyttja slarv och kontra in en reducering i ett 2 mot 1-läge.

Efter 6.40 i andra perioden utökade Oskarshamn sin ledning till 3–1. Alex Leavitt frispelades och kunde elegant sprätta in pucken i nättaket.

Andra delen av perioden präglades av hafsigt spel från IK Oskarshamns sida och Michal Zajkowski fick göra några fina räddningar.

– Han gör en gedigen insats och en del riktigt vassa räddningar.

720 åskådare fick i början av tredje perioden se Rögle reducera till 2–3 i spel 4 mot 4. Lite senare kom även kvitteringen. Ett backskott från blålinjen letade sig in mellan Zajkowskis ben.

Sent i tredje perioden kom avgörandet. IK Oskarshamn fick äntligen utdelning i power play. Emil Kristensen pangade in segermålet med ett direktskott från blå.

– Han har ett bra skott. Även om resultatet inte berör oss är det kul att se grabbarna glada och nöjda. Totalt sett är det ett fall framåt jämfört med matchen mot Troja/Ljungby. Vi har en bättre attityd på det individuella planet, även om vi blandar och ger spelmässigt.

1–0 Victor Backman, 2–0 Victor Svensson, 3–1 Alex Leavitt, 4–3 Emil Kristensen