Historisk seger för FC Oscarshamn

FC Oscarshamn fick bästa tänkbara start på säsongen.
Drömmål av lagkaptenen Caroline Fellt visade vägen.
Nyheter • Publicerad 1 maj 2012
Caroline Fellt kramas om efter sitt kanonskott som innebar 2?1 i slutet av den första halvleken. Till slut vann FCO med 4?1 i premiären mot Lessebo.Foto: Roger Carlsson
Liliana Gibek gjorde en bra match på innermitfältet.
Liliana Gibek gjorde en bra match på innermitfältet.Foto: Roger Carlsson

Det skrevs historia på Arena Oskarshamns konstgräs i lördags. För första gången någonsin spelade nybildade FC Oscarshamn en seriematch.

Och det blev en historisk seger också.

– Skönt att börja med en trepoängare. Vi siktar ju på att gå upp och det är helt klart viktigt med en bra start, säger lagkaptenen Caroline Fellt.

Det var också hon som visade vägen. Mathilda Engström nickade in 1–0 tidigt efter ett läckert inlägg signerat Elsa Hansson. Gästerna kvitterade på hörna ett par minuter senare.

– Det kändes som att matchen stod och vägde lite efter det, vi hade inte riktigt kommit igång.

Men med bara några minuter kvar av första halvleken avlossades 2–1-kanonen. Från 30 meter drog Fellt till och bollen seglade över målvakten och in i nättaket.

– Jag såg att målvakten var ganska långt ut, tvekade inte att skjuta och det blev ju en ganska bra träff.

Det målet såg ut att lösa upp alla nervknutarna för hemmalaget. I andra halvlek var det spel mot ett mål. FCO jobbade sig igenom gästernas försvar gång på gång och det vara bara en tidsfråga innan 3–1-målet skulle komma. Men med knappt tio minuter kvar gjorde FCO en snabb omställning, Marta spelade fram Elsa Hansson som gjorde 3–1-målet. Inhopparen My Andersson avslutade målskyttet i den 89:e matchminuten.

– Tycker vi gör en bra premiär, vi är ett offensivt lag som är bäst när vi har mycket boll, säger Fellt.

Hela FCO gjorde en bra premiär med extra plus till nämnde Fellt, Liliana Gibek, Elsa Hansson och trebackslinjen.

FCO: Mathilda Engström, Caroline Fellt, Elsa Hansson, My Andersson.