Annons

Division 1-drömmen dog – Bore kollapsade

Det var upplagt för segerfest.
Då kollapsade BK Bore.
– Det känns så tomt, säger tränaren Morgan Hultqvist efter genomklappningen.
Nyheter • Publicerad 27 februari 2012
Bore får fortsätta i tvåan ytterligare en säsong.
Bore får fortsätta i tvåan ytterligare en säsong.Foto: Roger Carlsson
Bore brände division 1-chansen. Andreas Thyselius, Patrik Lundgren, Johan Fryklund och Marcus Tannerstedt hade lätt att hålla sig för skratt efter slutsignalen.
Bore brände division 1-chansen. Andreas Thyselius, Patrik Lundgren, Johan Fryklund och Marcus Tannerstedt hade lätt att hålla sig för skratt efter slutsignalen.Foto: Roger Carlsson

BK Bore hade allt i egna händer. Seger över mittenlaget Waggeryd i sista omgången hemma på Kjellskulle i Figeholm, och division 1-platsen skulle vara klar.

Det gick – inte alls.

Annons

Gästerna ledde med 3–2i halvtid och den relativt stora publiken väntade på att det skulle komma en rejäl Boreforcering i andra.

Den kom aldrig.

– Vi körde fast totalt. Vi hade sagt att vi skulle ta det som vilken match som helst, men vi var helt klart tagna av stundens allvar. Det var väldigt spänt bland spelarna, säger Morgan Hultqvist.

I stället för en Borekvittering så gjorde Waggeryd 4–2 med tio minuter kvar. Då flyttade Bore upp allt och gästerna kunde även sätta femman och sexan.

Samtidigt vann Malmbäck sin match mot Tjust B och tog därmed hand om division 1-platsen.

– Det känns så tomt. All kraft och all tid man lagt ner och så faller vi på eget grepp i sista matchen. Att gå upp i ettan var inget vi räknat med på något sätt inför säsongen, men som det blivit är man så klart jättebesviken.

Waggeryd gjorde visserligen en stark försvarsinsats, men Bore – som slagit toppkonkurrenter på löpande band på slutet – kom inte i närheten av normal standard.

– Allt har ju varit så väldigt positivt på slutet, så det gör ju att det känns extra tomt. Vi har snittat sju mål per match, nu gör vi två och skapar knappt några chanser. Vi är inte vana vid sådana här matcher och vi får dra lärdom av den här upplevelsen.

För Bore återstår nu att hoppas på att Malmbäck tackar nej till division 1-platsen, eller att något lag drar sig ur.

– Får vi chansen kommer vi tacka ja, men det är inget man kan räkna med.

Annons

Fortsätter du som tränare?

– Ingen aning. Mitt kontrakt går ut, så vi får se. Men det har varit en fantastisk utveckling under säsongen. Från början var vi 13–14 spelare. Nu är vi runt 30 pers.

Bandy, division 2

BK Bore 2 (2)

Waggeryd 6 (3)

Bore: Andreas Thyselius, Johan Fryklund.

Christian Gustafsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons