Annons

Dackarna tar in Nicholls mot Hammarby

Förra året var säsongsinledningen en enda lång mardröm. I kväll ska Dackarna bygga vidare på drömstarten de gav sig själva förra veckan.
Nyheter • Publicerad 8 maj 2012
Engelsmannen Scott Nicholls gör debut i Dackarna i kväll. Han ersätter Darcy Ward som missar hemmapremiären mot Bajen av personliga skäl. arkivfoto: Roger Hultgren 
Engelsmannen Scott Nicholls gör debut i Dackarna i kväll. Han ersätter Darcy Ward som missar hemmapremiären mot Bajen av personliga skäl. arkivfoto: Roger Hultgren Foto: 

Seriepremiären blev en succé förra veckan. Regerande svenska mästarna och även en av huvudfavoriterna i år, Piraterna, besegrades med åtta poäng efter en styrkedemonstration.

– Vi njöt den kvällen, men sedan har det varit fokus på Hammarby. Vi får inte segla iväg, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Annons

Förra året vann Dackarna bara en av säsongens fem första matcher och då var de en av de stora guldfavoriterna. Det var början på fiaskosäsongen som var nära att sluta med degradering till allsvenskan.

I år är tanken att det ska bli revanschens år och utan något stort favorittryck. Överkörningen i premiären gör att förhoppningarna i Målilla är höga inför kvällens hemmapremiär.

– Men vi får inte tro det blir någon enkel match. Dagsform kommer att avgöra många matcher. Givetvis vill vi vinna hemma, men det kommer bli tufft.

Från förra veckans succélag försvinner Darcy Ward som inte kan vara med av personliga skäl. Han ersätts av ett annat nyförvärv, Scott Nicholls.

– Nicholls var lysande i Polen i söndags där han tog 13 poäng. Förhoppningsvis kan han vara med och ta fem-sex poäng. Samtidigt finns det mer att ta av både Fredrik Lindgren och Michael Jepsen Jensen om man ser till matchen mot Piraterna.

Någon som får en nyckelroll i kvällens match är 19-årige nyförvärvet Patryk Dudek. Han var det största utropstecknet i premiären.

– Det är viktigt att vi kan köra jämnt i reservkampen. Dudek kan absolut slå deras två förare. Det kommer bli tufft för Joel Larsson, alla poäng han kan ta är bonuspoäng. De har en riktigt bra reservduo i Dennis Andersson och Kamil Brzozowski.

Hur viktigt är det att vinna hemmapremiären?

– Utåt sett för vår trogna hemmapublik är det nog väldigt viktigt. Men i gruppen är det inte samma press, vi lärde oss en hel del förra året. Vi har ett lag med mycket nyförvärv och tanken är att vi ska bli bättre och bättre ju längre säsongen går, säger Karlsson.

Johnny Larsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons