Annons

Unga tjejer trampade trots regn

- Jag ska gå ut stenhårt med pappa, säger Annie Olsson, åtta år, inför starten av årets upplaga av OKG-trampen som i år lockade runt 200 deltagare.
Oskarshamn • Publicerad 30 juni 2003

Organisatörerna hade inte vädrets makter på sin sida. Det regnade hela morgonen innan starten klockan nio på söndagen och runt 200 deltagare startade mot drygt 300 tidigare år.

- Det är tråkigt med regnet, det märks på efteranmälningarna. De som tvekat ligger kvar i sängen i dag, säger Tommy Bergstrand som är ordförande i Oskarshamns cykelklubb.

Annons

Tre tjejer som inte brydde sig det minsta om regnet var Annie Olsson, åtta år, storasyster Sofie, tio år, och kompisen Lisa Adolfsson, tio år.

- Det är andra gången jag kör, förra året gick det bra fast jag kom sist, säger Annie Olsson som är laddad inför loppet.

Hennes taktik är att gå ut stenhårt och få draghjälp av pappa Niklas.

Sofie Olsson och Lisa Adolfsson tar det lite lugnare.

- Vi kom exakt lika förra året, då var det lite svårt att hitta och vi körde fel, säger de.

Alla tre tjejerna körde den långa sträckan, 50 kilometer, och Annie Olsson visade efter en halvmil av loppet att hon menade vad hon sade. Tillsammans med sin pappa forcerade hon i ett ursinnigt tempo och låg före både storasyster och Lisa Adolfsson.

En av veteranerna i OKG-trampen, Kenneth Masimov, startade för tionde gången på söndagen.

- Vädret är ingen fara i dag, säger han.

Efter loppet bjöds deltagarna på mat och nytt för i år var att den serverades i informationsbyn i Simpevarp.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons