Annons

Tårta till Fårbos florist

Annelie Nelson i Fårbo uppvaktades med diplom och tårta på internationella kvinnodagen.
– Fantastiskt, säger Annelie och kramar om sin kollega Annette Holgersson.
Ortsdatering • Publicerad 8 mars 2018
Tårtan är hembakad och dekorerad av Centerkvinnorna. ”Diplomet ska jag spika upp på väggen direkt”, säger Annelie Nelson som är årets pristagare.
Tårtan är hembakad och dekorerad av Centerkvinnorna. ”Diplomet ska jag spika upp på väggen direkt”, säger Annelie Nelson som är årets pristagare.Foto: Åsa A Cederbom

Det är Annelie Nelson som driver blomsterbutiken Linneaboden i Fårbo. Priset får hon för att hon är duktig entreprenör och ett föredöme för andra kvinnor.

– Det här känns jättekul, jag har aldrig tidigare fått något pris i livet, säger Annelie och beskriver den positiva respons som hon fått från lokalbefolkningen sedan hon öppnade 2015.

Annons

– Det är kul att ha en butik som fungerar på landsbygden, det behövs. Och för mig mig personligen känns det som att jag äntligen har hittat rätt i livet, det är det här som jag vill jobba med.

Det är Misterhults Centerkvinnor som varje år uppmärksammar en lokal kvinnlig entreprenör på kvinnodagen. I priset ingår ett diplom samt en stor hembakad tårta som medlemmarna hjälpts åt med att baka och dekorera.

Kerstin Sternell, Clary Olsson och Ingmarie Westin ingick i gruppen som uppvaktade Annelie Nelson på torsdagen.
Kerstin Sternell, Clary Olsson och Ingmarie Westin ingick i gruppen som uppvaktade Annelie Nelson på torsdagen.Foto: Åsa A Cederbom

– Att dela ut det här priset är en av våra viktigaste uppgifter under året. Både landsbygden och kvinnorna är värda att lyfta fram, säger Kerstin Sternell, vice ordförande.

– Den verksamhet som de här kvinnorna bedriver skapar arbetstillfällen också, tillägger Elisabeth Lindgren.

– Och vi har inte svårt att hitta nya kandidater, vi har till och med en liten kölista.

Linneaboden ligger vi rastplatsen i Fårbo. Blommor och inredningsdetaljer är inriktningen och verksamheten går enligt ägaren mycket bra.

– Sommartid har vi många turister som stannar till här, men även övriga tider på året har vi många kunder. Inte bara från Fårbo utan även från angränsande orter, säger Annelie Nelson.

– Jag tror att det är bra att det finns så många olika verksamheter på rastplatsen. Det skulle vara bra om det fanns en livsmedelsbutik också.

Åsa A CederbomSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons