Annons

Svårsålda luckor i adventskalendern

Världens största adventskalender i Oskarshamn är i år hotad, bara 14 luckor är hittills sålda. Till och med Köpmannaföreningen har dragit sig ur.
Oskarshamn • Publicerad 6 november 2009
Om inte alla luckor fylls så blir det ingen adventskalender i år.
Om inte alla luckor fylls så blir det ingen adventskalender i år.Foto: Per Hammenvik

– Dragit oss ur och dragit oss ur, det är bara så att vi inte ska vara med i år. Vi lägger i stället pengarna på centrumledarrollen, säger föreningens ordförande Göran Olsson och förklarar att medlemmarna står bakom beslutet.

Ina Tzacheva, projektledare i styrgruppen för adventskalendern är i?dag förtvivlad.

Annons

– Jag är både förvånad och besviken. Här talas det om en levande handel och ett levande centrum vilket vi vill försöka bidra till med den här aktiviteten. Som tidigare år var det till en början även i år mycket positiva tongångar, men i?dag är intresset närmast obefintligt, säger hon.

Trots att butiker har erbjudits att gå samman i en lucka och lucköppningen flyttats fram en halvtimme fylls inte alla luckor.

– Vi har inte kastat in handsken än, men nu viftar vi med den. Allt skulle ha varit klart under torsdagen, men tio luckor saknas. Nästa vecka måste de vara fyllda, annars blir det ingen adventskalender i år, konstaterar Ina Tzacheva.

Magnus Ihse
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons