Annons

Stororder säkrar jobben vid Press Kogyo

En stororder värd 550 miljoner kronor säkrar jobben vid både Press Kogyo Sweden AB i Oskarshamn och Axipto AB i Nybro.
Oskarshamn • Publicerad 3 juni 2013

I hård internationell konkurrens har företagen tagit hem ordern från en stor komponenttillverkare inom fordonsindustrin i Europa. Ordern säkrar 100 jobb på Axipto AB i Nybro och 150 jobb på Press Kogyo Sweden AB i Oskarshamn. Nyanställningar är också att vänta. Det här är de båda företagens i särklass största order någonsin. Företagen ska nu investera för mer än 150 miljoner kronor i lokaler och nya maskiner.

– Det här är ett spännande samarbetsprojekt där vi samlar all vår kompetens i de två företagen. För oss i Oskarshamn är detta en helt unik tillverkningsprocess som utvecklats. För att kunna tillverka produkten på ett kostnadseffektivt sätt så har vi fått anstränga oss till det yttersta. Ordern leder också till nyanställningar längre fram, säger Peter Sandström, vd på Press Kogyo Sweden AB.

Håkan Carlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons