Annons

Start för förtidsröstning

Förtidsröstningen inför EU-valet den 26 maj inleddes på onsdagen. I Oskarshamns kommun går det att förtidsrösta på sex olika platser fram till valdagen.
Oskarshamns kommun • Publicerad 8 maj 2019 • Uppdaterad 15 maj 2019
Eva-Lott Harrysson och Jovana Djokic var röstmottagare när EU-valet inleddes. Martin Magnusson med sonen Arvid var en av många som röstade.
Eva-Lott Harrysson och Jovana Djokic var röstmottagare när EU-valet inleddes. Martin Magnusson med sonen Arvid var en av många som röstade.Foto: Johan Winsell

I Stadshusets entré öppnade vallokalen klockan 8 på onsdagsmorgonen och redan under de första timmarna fick rösträknarna Eva-Lott Harrysson och Jovana Djokic besök av ett 20-tal personer som valde att förtidsrösta.

– Det har varit en strid ström av besökare och det är roligt att många är på gång och vill rösta så här på först dagen av förtidsröstningen, sa Eva-Lott Harrysson som delar uppdraget med flera röstmottagare som turas om att ta emot kuverten med röstsedlar. Alla som är engagerade i valet har också genomgått en utbildning.

Annons

Martin Magnusson var en av de som kom till Stadshuset på förmiddagen för att rösta.

– Det är viktigt att utnyttja sin rösträtt. jag ser det som en skyldighet, sa Martin som berättade att han rösta på samma parti som i valet i höstas.

Johan WinsellSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons