Annons

Skyddstillsyn för återfallsförbrytare

Fortsatt skyddstillsyn blev straffet för en kriminellt belastad man i 35-årsåldern som åtalats för två nya fall av stölder.
Oskarshamn • Publicerad 26 september 2014

Det var i början av juli 2013 som mannen bröt sig in i ett lager på Humeplan där han bland annat stal en bärbar dator och ett USB-minne. Han ställde också till stor åverkan i lokalerna.

Samma dag bröt sig mannen även in i en bil där han stal en väska, nycklar och två par glasögon.

Annons

Den dömde mannen förekommer under 22 avsnitt i belastningsregistret och har bland annat dömts för stöld och narkotikabrott.

Frivården ansåg att skyddstillsyn med föreskrift om behandling och drogtester, bäst skulle bidra till att mannen inte återfaller i missbruk och kriminalitet. Av samma åsikt var också tingsrätten.

Enligt domen ska mannen betala skadestånd på 10 707 kronor till det drabbade företaget på Humleplan, 27 993 kronor till Länsförsäkringar och 3000 kronor till den drabbade bilägaren.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons