Annons

Skobes miljonsatsar

Skobes Bil satsar stort i Oskarshamn. Fastigheten ska byggas om och renoveras för 15 miljoner.
Oskarshamn • Publicerad 26 juni 2013
Skobes platschef i Oskarshamn, Johan Franzén, ursäktar röran i verkstaden. Verkstaden byggs om under sommaren. I höst ska sedan resten av fastigheten rustas upp och moderniseras. Foto: Roger Carlsson
Skobes platschef i Oskarshamn, Johan Franzén, ursäktar röran i verkstaden. Verkstaden byggs om under sommaren. I höst ska sedan resten av fastigheten rustas upp och moderniseras. Foto: Roger CarlssonFoto: Roger Carlsson

– Jag är både stolt och glad att Skobes satsar i Oskarshamn, säger platschefen Johan Franzén.

Ombyggnaden är redan i gång. I ett första steg byggs verkstaden om. Det ska bli nytt golv, nya lyftar och mycket annat.

Annons

– Ursäkta röran. Jag hoppas att kunderna har förståelse för att det blir lite stökigt här under sommaren, säger Johan Franzén när han visar runt i den verkstad som nu håller på att tömmas.

Allt görs för att anpassa verkstad, bilhall och butik till det som kunderna i dag väntar sig av en bilaffär. En månad beräknas det ta att modernisera verkstaden. Att sommaren valts för arbetet beror på att trycket då är som lägst på verkstaden.

I höst, kanske redan i slutet av oktober, ska sedan den stora ombyggnaden av resten av fastigheten dra i gång. Först ska bilhallen moderniseras. Sedan ska resten av lokalen byggas om. Det blir bland annat ett helt nytt kundcenter.

Fastigheten byggdes 1985. Sedan dess har inte mycket förändrats. När Skobes tog över våren 2012 gjordes en översyn av bilföretagets fastigheter. Fastigheten i Oskarshamn blir först ut när Skobes nu rustar upp sina fastigheter så att de möter både kundernas och generalagenternas krav på hur en bilhall och verkstad ska se ut i dag.

Håkan Carlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons