GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

S vill underlätta för byggandet av bostäder

För att få fart på bostadsbyggandet behöver detaljplanerna inte vara för detaljreglerade. Det anser Socialdemokraterna i Oskarshamns kommun i partiets yttrande över översiktsplanen fram till år 2050.
Oskarshamn • Publicerad 16 januari 2018
Flygbild šver centrum i Oskarshamn.
Flygbild šver centrum i Oskarshamn.Foto: Roger Carlsson

Översiktsplanen är just nu ute på remiss och Socialdemokraterna skriver att partiet överlag är positiv till det förslag som presenterats.

När det gäller bostadsförsörjningen har dock partiet en del synpunkter. Socialdemokraterna konstaterar att det runt om i kommunen upplevs råda en bostadsbrist. Om visionen att Oskarshamn ska ha 35 000 invånare år 2050 behöver det, enligt S, byggas både flerfamiljsbostäder, villor och radhus.

Partiet efterlyser att fler aktörer engagerar sig i bostadsfrågan.

”Kommunen kan via sitt bostadsbolag bidra till viss byggnation, men om visionen ska nås behövs också privat engagemang”, skriver partiets ordförande Anton Sejnehed,

Han betonar också vikten av att detaljplanerna inte får vara för krångliga.

”Detaljplanerna bör i sin utformning vara tillåtande och inte vara för reglerade. Vi förespråkar att detaljerna bestäms när bygglovet hanteras”, skriver han.

Johan WinsellSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.