Annons

S vill satsa på Kristdala i nytt projekt

Socialdemokraterna i Oskarshamn vill att Kristdala blir det 1000-samhälle som ska representera Oskarshamn i regionförbundets pilotprojekt.
Oskarshamn • Publicerad 13 mars 2012
Socialdemokraternas Peter Wretlund och Sven-Åke Johansson valde en lämplig plats att presentera nyheten på, torget i Kristdala.
Socialdemokraternas Peter Wretlund och Sven-Åke Johansson valde en lämplig plats att presentera nyheten på, torget i Kristdala.Foto: Daniel Svensson

– Kristdala har stor potential. Här finns många energiska småföretagare, både i Kristdala och runt omkring, till exempel i Bråbygden, motiverar kommunalrådet Peter Wretlund (S) valet.

En som är riktigt glad över valet är kommunfullmäktiges ordförande, Sven-Åke Johansson (S). Han är bosatt i Kristdala.

Annons

– Det här behöver vi. Jag ser fram emot vad de här två projekten kan generera tillsammans, säger han.

Det andra projektet är kommunens eget, Ett Oskarshamn, som nu drar igång i Kristdala.

Regionförbundets projekt med 1000-samhällen handlar om att skapa tillväxt. Totalt tolv 1000-samhällen i länet, en i varje kommun, ska ingå i projektet. Projektet genomförs i samarbete med organisationen Hela Sverige ska leva och Tillväxtverket bidrar med pengar.

Kalmar län blir först ut i landet att dra igång tillväxtprojektet.

Håkan Carlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons