Annons

Resvan geting mötte sitt öde

I fyra dagar lyckades en geting överleva i Annika Tingströms kylskåp. Den hade funnit en fristad mellan bladen i ett blomkålshuvud
Oskarshamn • Publicerad 16 december 2003
I fyra dagar lyckade getingen överleva i Annika Tingströms kylskåp. Den hade fått en fristad mellan bladen på ett blomkålshuvud.
FOTO: OLLE NILSSON
I fyra dagar lyckade getingen överleva i Annika Tingströms kylskåp. Den hade fått en fristad mellan bladen på ett blomkålshuvud. FOTO: OLLE NILSSONFoto: 

När Annika Tingström på söndagen tog fram blomkålshuvdet, som hon köpte i en affär i Oskarshamn i onsdags, för att tillreda det till middagen flög en geting upp.

- Jag blev både förvånad och lite rädd. Det var obehagligt att se getingen flyga upp från blomkålen med tanke på att den kanske skulle sticka den lilla kattunge jag har hemma.

Blomkålen är importerad från Italien och troligen har getingen följt med och upptäcktes inte vid förpackningen. Nu har dock getingen mött sitt öde och blomkålen har förpassats till familjens soppåse.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons