Annons

Resecentrum får flytta när Domus växer

Nu ska samhällsbyggnadskontoret börja jobba med hur Konsumentföreningen ska kunna växa i centrum.
Oskarshamn • Publicerad 16 mars 2012
Busstrafiken lär få maka på sig när Domusvaruhuset ska växa. Men något nytt centralt resecentrum är inte aktuellt. I?stället planeras för en ny storhållplats.
Busstrafiken lär få maka på sig när Domusvaruhuset ska växa. Men något nytt centralt resecentrum är inte aktuellt. I?stället planeras för en ny storhållplats.Foto: Daniel Svensson

Varuhuset Domus är lite trångt. Föreningen vill bygga ut med 2 500 kvadratmeter. Dessutom behövs fler p-platser. För att gardera sig har Konsumentförenigen köpt in en grannfastighet vid Hantverksgatan. Här vill föreningen ta både gatumark och fastigheten i anspråk.

– Det här är lite kittlande att brottas med två kulturintressen. Å ena sidan har vid det gamla huset intill Domus. Å andra sidan har vi Domusvaruhuset som i dag också kan räknas som ett kulturintresse, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande, Stefan Windh (S), om den inte så enkla frågan.

Annons

– Men jag ska inte sticka under stol med att vi vill ha Konsum kvar i centrum, tillägger han.

I onsdags valde nämnden i alla fall sida.

Planavdelningen får i uppdrag att börja jobba med en ny detaljplan för hela området mellan Domus och Forum.

Dagens resecentrum lär få maka på sig. Något nytt resecentrum inne i centrum är inte aktuellt. I stället utreds möjligheterna att skapa en ny ”storhållplats” för kollektivtrafiken till och från och inne i centrum.

Storhållplatsen är tänkt som ett komplement till ett nytt resecentrum som ska knyta ihop lokal och regional trafik.

Håkan Carlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons