Annons

Rekordmånga färjeresenärer

Oskarshamn • Publicerad 23 december 2003

Nu har Gotlandstrafiken slagit ännu ett rekord, 1,4 miljoner färjeresenärer på ett år.

På måndagskvällen passerades det magiska strecket och Destination Gotland tror nu att antalet resenärer under 2003 kommer att passera 1 420 000.

Annons

Gotlandstrafiken har satt rekord varje år de senaste fem åren. Det senaste rekordet från i fjol var på 1 370 000 passagerare.

Det är glädjande, säger Sten-Crister Forsberg på Destination Gotland.

Han tror att resandet kommer att fortsätta öka. Inte minst på Oskarshamnslinjen där den nya färjan sattes in för bara några veckor sedan. Därför dröjer det ett tag till innan den nya färjan och dess högre kapacitet märks i resandestatistiken.

Nynäshamnslinjen dominerar i passagerarstatistiken. Tre av fyra Gotlandsresenärer åker via Nynäshamn. Var fjärde tar färjan över Oskarshamn. Men när det gäller godstrafiken är rollerna ombytta. Drygt hälften av godset till och från Gotland går via Oskarshamn.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons