Annons

Rädda hundar vid oväntade smällar

Fyrverkerier får skjutas i samband med nyårsafton men många inleder redan en vecka innan och fortsätter i dagar efteråt.
Oskarshamn • Publicerad 31 december 2012

Något som hundägaren Tommy Lindström i Fårbo ser som ett stort problem.

– Det är ju okynnesskjutandet som är det största problemet. Vid midnatt är man förberedd, säger Tommy Lindström i Fårbo vars hund Kim inte gillar oväntade smällar.

Annons

– Vi åker ofta in och tittar på fyrverkeriet i hamnen och då är vår hund med. Vi sätter på en julskiva på bilstereon och täcker över buren med en filt och det går det jättebra.

Vid flera tillfällen har han råkat ut för att det skjuts raketer när han är ute och rastar sin hund. Stunder då varken han eller hunden Kim är beredda på.

– Till nyårsafton och vid tolvslagen kan man förbereda hunden på ett annat sätt men inte när det skjuts när som helst, säger han och vill uppmana alla föräldrar att ta ett större ansvar.

– Jag säger gärna ja till fyrverkerier men man ska känna till vilka tider och platser som gäller. Annars förlorar det helt sin festliga verkan, säger han.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons