Annons

Polisen som sköt vådaskott får en varning

Polismannen i Oskarshamn som avlossade ett vådaskott i polisstationens vapenrum tidigare i år får en varning. Det beslutade Polismyndighetens personalansvarsnämnd.
Oskarshamn • Publicerad 7 maj 2019
MALMÖ 2018-08-28 
Polis med batong och pistol i hölster. 
Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090
MALMÖ 2018-08-28 Polis med batong och pistol i hölster. Foto: Johan Nilsson / TT / Kod 50090Foto: Johan Nilsson/TT

Bakgrunden till varningen är att den 11 mars tidigare i år när en polis i Oskarshamn var på väg att låsa in sitt tjänstevapen i vapenrummet på polisstationen avfyrade han av misstag ett vådaskott.

Polismannen har själv berättat att han inte tog ut magasinet ur pistolen när han gjorde patron ur. På grund av det sköt han en kula i golvet. En kollega befann sig i samma rum, men var utom fara.

Annons

Polismyndighetens personalansvarsnämnd konstaterar att polisen har åsidosatt sina skyldigheter i anställningen på ett sätt som inte är ringa. Att han inte var ensam i rummet är också en försvårande omständighet, men påföljden stannar vid en varning.

LÄS MER:

Lotta WaghornSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons