Annons

Övertid irriterar Scaniaanställda

Tre kvällar på kort tid har kvällsskiftet på Scania fått jobba över en timme. Bland personalen väcker det irritation.
Oskarshamn • Publicerad 29 mars 2012

– Det känns inte bra. De här timmarna gör att man blir tröttare och det ställer till det för de som samåker, säger en Scaniaanställd.

Den senaste veckan har produktionen stannat av tre gånger på grund av problem med hytterna. Enligt den anställde har stoppen varat mellan 45 och 50 minuter.

Annons

– Följden har blivit att de som jobbar kväll fått jobba över en timme. Vi är flera som tröttnat och ska det fortsätta så här är risken stor att folk börjar sjukskriva sig, jobbet är tungt som det är, säger han.

Enligt den Scaniaanställde borde rutinerna ändras så att de hytter som stoppar produktionen går vidare till leveransavdelningen och att personal kallas dit och åtgärdar felen.

– Då skulle vi slippa att ta igen det här och jobba till efter midnatt.

Maria Edner på Scanias informationsavdelning hänvisar till de avtal om övertid som har tecknats med facket.

– Vi strävar efter att ha så lite övertid som möjligt, men nu har vi haft mycket att göra och i och med att vi inte har någon luft i organisationen så kan det bli så här när det uppstår fel. Sedan beklagar jag om det uppstår bekymmer för de som samåker, säger hon.

Johan Winsell
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons