Annons

Oturshelg för Bockarabo

Först plöjde en personbil rakt in i hans trädgård. Någon timme senare blev Johan Axelsson i Bockara bestulen på 90 liter diesel.
Oskarshamn • Publicerad 8 december 2003
Personbilen stod på söndagen kvar i trädgården.
Personbilen stod på söndagen kvar i trädgården.Foto: 
En personbil körde in i Johan Axelssons trädgård i Bockara på natten till söndagen. Samma natt stal också två män 90 liter av hans diesel.FOTO: JONATAN HOLGERSSON
En personbil körde in i Johan Axelssons trädgård i Bockara på natten till söndagen. Samma natt stal också två män 90 liter av hans diesel.FOTO: JONATAN HOLGERSSONFoto: 

- Det är maximal otur, säger den överraskade lantbrukaren.

Johan Axelsson låg och sov i sitt hus i centrala Bockara när han vaknade av en kraftig smäll.

Annons

- Jag gick ut och tittade och fick se bilen inne på gården, berättar han. Uppenbarligen hade bilen kommit upp på stenkanten på andra sidan vägen och fått sladd.

Personbilen fortsatte sedan över vägen och genom Johan Axelssons trästaket. Och inte nog med det, inne på gården stod även en av de lyktstolpar som lyser upp väg 23 som går igenom Bockara. Men turligt nog klarade sig båda passagerarna oskadda trots kollisionen med stolpen, och kunde efter samtal med Johan Axelsson få skjuts hem av en vän.

- Det var tur att det var den tiden på dygnet, säger Johan Axelsson. Det är konstigt att det inte hänt tidigare. Jag har hela tiden väntat på att något skulle hända sedan de satt upp cykelbanorna här för ett och ett halvt år sen. Jag har själv kört ned ett par vägpinnar med traktorn på grund av att vägen är så smal.

Bara någon timme efter att Johan Axelsson gått och lagt sig igen efter olyckan ringde polisen.

- De berättade att någon varit och stulit diesel borta hos mig på Ryningsnäs, säger Johan Axelsson.

Två gärningsmän identifierades snart av polisen. Sammanlagt hade de kommit över runt 90 liter diesel, något som dock inte var tillräckligt stor volym för att polisen skulle gripa tjuvarna.

- Det händer ett par gånger om året, berättar Johan Axelsson. Men nu har vi bommat igen, så nu får de bara med sig vad de kan bära.

Johan Axelsson fick inte mycket sömn under natten till söndagen. Och inte fick han sova

på söndagen för då skulle

djuren tas om hand.

Annons

Bilen som körde in i trädgården stod under söndagen fortfarande kvar på samma plats som efter olyckan.

- De kommer väl och hämtar den på måndag, säger Johan Axelsson.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons