Annons

OP-Kuvert varslar personal

14 personer varslas nu om uppsägning på fabriken i Oskarshamn. Minskad efterfrågan är orsaken.
Oskarshamn • Publicerad 19 september 2014

Redan i onsdags informerades personalen på OP-Kuvert om läget och om att 12 kollektivanställda och två tjänstemän varslas om uppsägning.

- Det är jättetråkigt att behöva säga adjö till duktiga medarbetare men vi var tvungna att göra något. Vi har haft bristande efterfrågan en längre tid nu och kände att vi inte kunde hålla emot längre med tanke på framtiden, utan måste anpassa oss till situationen, berättar företagets VD Thomas Axelsson.

Annons

Företaget, som startade i Oskarshamn 1932 ingår sedan 2007 i danska InterMailgruppen AS. Idag har man 102 anställda. De senaste åren har efterfrågan på kuvert minskat kraftigt och man varslade 12 personer för två år sedan. Dessutom har man lagt ner en finsk fabrik inom företagsgruppen och flyttat den tillverkningen till Oskarshamn tidigare under året.. Man har också flyttat tillverkning från en fabrik i Danmark till Oskarshamn. Men nu var man alltså tvungna att ta till varsel trots detta faktum.

- Det kom nog inte som en överraskning eftersom många varit medvetna om att efterfrågan på marknaden minskat alltmer. Men nu väntar MBL-förhandlingar där vi bland annat ska förhandla om hur vi ska förändra organisationen och vilka som får gå. Enligt reglerna blir det tidigast om två månader, säger Thomas Axelsson.

Eva Bergquist Andersson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons