Annons

Nytt rån mot livsmedelsbutik i Oskarshamn

Coop Konsum i Kolberga rånades vid 17.30-tiden på torsdagen av två maskerade gärningsmän. Sent på torsdagskvällen hade fortfarande ingen gripits för rånet.
Oskarshamn • Publicerad 21 december 2017 • Uppdaterad 22 december 2017
Coop Konsum i Kolberga rånades på torsdagen.
Coop Konsum i Kolberga rånades på torsdagen.Foto: Liselotte Lindén

Enligt polisen har två gärningsmän varit inne i butiken. De hotade personalen med ett knivliknande föremål och fick med sig en okänd summa kontanter. Männen var maskerade med uppdragna huvor eller luvor.

OT har pratat med en person som från sin bil såg två svartklädda män springa nere vid hamnen strax efter rånet.

Annons

– Jag trodde först det var småpojkar som var ute och sprang. Jag höll på att köra på dem. Strax därefter kom jag fram till Coop och fick veta att det varit ett rån. Då förstod jag att jag sett rånarna, säger vittnet.

Enligt vittnet var en annan person ute och löptränade vid Coop Konsum just som rånarna sprang ut.

– Löparen började jaga dem, han sprang efter dem ett tag. Men de hade vapen eller någonting och han vågade inte fortsätta förfölja dem.

Polisen var på plats ganska snart efter händelsen för att höra vittnen och få upp spåret efter rånarna. Fortfarande vid 22-tiden på torsdagen hade ingen gripits misstänkt för rånet.

Livsmedelsbutiken höll stängt med anledning av rånet.
Livsmedelsbutiken höll stängt med anledning av rånet.Foto: Liselotte Lindén

Ingen ska ha skadats fysiskt vid rånet, uppger polisen. Det är andra gången som Coop Konsum i Kolberga utsätts för rån i år. I september rånade två knivbeväpnade personer livsmedelsbutiken. De fick med sig en kassalåda med kontanter innan de flydde till fots.

Oskarshamn har haft ett stort antal butiksrån under året. I november dömdes en 18-årig man till fängelse för rånen mot Shell Select i Oskarshamn, Pressbyrån i Gamleby samt Circle K och KåBe-hallen i Oskarshamn. Även en 19-årig medhjälpare dömdes för rånet mot Circle K.

Här saknas innehåll

Foto: Liselotte Lindén
Jonatan BergööSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons