Annons

Mamma misstänks ha dödat sitt barn

En kvinna i yngre medelåldern i Oskarshamns kommun misstänks för barnadråp. Hon häktades på sannolika skäl under fredagseftermiddagen.
Oskarshamn • Publicerad 23 augusti 2013

Kvinnan anhölls under tisdagen i sin frånvaro, men greps två timmar senare. Under fredagen kom det in en häktningsansökan till Kalmar tingsrätt från kammaråklagare Linda Carneus.

Av handlingarna inför häktningsförhandlingen framgår att kvinnan misstänks för barnadråp någon gång mellan söndagen och måndagen. Det ska ha ägt rum i Oskarshamns kommun.

Annons

Barnadråp är en term som används när en mamma dödar sitt nyfödda barn. Ett brott som kan ge upp till sex års fängelse.

Enligt häktningsframställan föreligger att den misstänkta kan undanröja bevis eller på något annat sätt försvåra utredningen.

– Det är av synnerligen vikt att den misstänkta tas i förvar i avvaktan på ytterligare utredning om brottet, skriver Linda Carneus i sin häktningsframställning.

Häktningsförhandlingen genomfördes på polishuset bakom stängda dörrar. Efter två timmar häktades mamman enligt den högre misstankegraden sannolika skäl.

Åtal ska vara väckt inom två veckor.

Torsten Strömberg
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons