GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Kronhjort får fällas i Oskarshamn - för att skrämma andra hjortar

En fastighetsägare i Oskarshamns kommun får tillstånd från länsstyrelsen att skjuta en kronhjort, men bara om flera andra hjortar är närvarande.
Oskarshamn • Publicerad 15 mars 2018

Kronhjortarna har under en tid gjort skada på fastighetsägarens ensilagebalar. Varken stängsel eller skrämselåtgärder har hjälpt mot kronhjortarna, som gör hål i balarna och äter innehållet. Fastighetsägaren har också försökt med att stödutfordra djuren en bit bort, men maten har tagit slut fort och sedan är hjortarna tillbaka.Egentligen går jakttiden för kronhjort ut 31 januari. Men efter att ha fått yttranden från både klövviltsförvaltningsområdet och Svenska jägareförbundet konstaterar länsstyrelsen att det finns skäl att låta fastighetsägaren skyddsjaga ett handjur av kronhjort. Det ska göras i kombination med andra skrämselåtgärder och i närvaro av flera andra hjortar för att skrämseleffekten ska fungera. Fastighetsägaren har mars månad på sig att genomföra jakten.

Emma SkogbergSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.