Annons

Kommunen kritisk till luckor i ADSL-nätet

Oskarshamn • Publicerad 23 december 2003

Inte bara företagare är kritiska mot att ADSL ännu inte nått västra industriområdet. Kommunen är också kritisk.

– Vi är inte overksamma. Vi jobbar hela tiden och försöker trycka på Skanova, som bygger näten åt Teliasonera, säger kommundirektören Lars Tyrberg i en kommentar till Oskarshamns-Tidningens artikel i dagens tidningen om företagarnas bredbandsproblem.

Annons

I Oskarshamn finns fyra vita fläckar dit ADSL inte nått än. Förutom västra industriområdet är det delar av Mockebo, Mysingsö och delar av Döderhult-Svalliden som är anslutna till telestationer som väntar på att uppgraderas så att de klarar ADSL.

– Så sent som i fredags fick vi besked att Skanova ska ta upp ett förslag till utbyggnad av ADSL-nätet i Oskarshamn redan på sitt styrelsemöte i januari. Det är vår förhoppning att man under 2004 täpper till luckorna i ADSL-nätet i Oskarshamn, säger Lars Tyrberg.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons