Annons

Köerna ringlade sig långa på rean

I år köpte oskarshamnarna julklappar för mer pengar än någonsin tidigare. Ändå hade de pengar kvar att göra av med på den traditionella annandagsrean.
Oskarshamn • Publicerad 27 december 2003
Elisabeth och Janne Holgersson brukar inte handla på annadagsrean. Deras besök i Chic gällde i stället byte av julklappsplagg.
FOTO: ROGER CARLSSON
Elisabeth och Janne Holgersson brukar inte handla på annadagsrean. Deras besök i Chic gällde i stället byte av julklappsplagg. FOTO: ROGER CARLSSONFoto: 

Redan innan butikerna öppnade var köerna långa. Inne i affärerna var det som vanligt varmt och trångt.

Men i några affärer tycktes det som om köprushen detta år inte var lika stor som tidigare.

Annons

- Vi får väl se när dagen är slut och vi räknat kassorna, menade Peter Magnusson på Chic, som höll med om att det var något färre kunder än tiidgare, åtminstone på förmiddagen.

- Vi har öppet hela dagen och förhoppningsvis blir det bättre fart senare på dagen.

Rea på jeans

Jessica Nilsson brukar jobba extra på JC:s när hon inte går i skolan. På annandagen var det full fart på jeansförsäljningen i butiken.

- Just nu har vi bara rea på jeans. Vi väntar med rea på de övriga plaggen till senare i vår, förklarade Jessica Nilsson som hade det mycket jäktigt men ändå tyckte att det var roligt med alla kunder.

Få män

Monica Löwenborg hade slitit sig från julfirandet och var nu på jakt efter billiga klädesplagg på Eminette. Hon hade medvetet sparat en del pengar för att kunna handla på rean när det är lite billigare.

- Jag behöver kanske någon tröja att ha på jobbet. Men jag tittar också efter billiga byxor och kjolar.

Det var framför allt kunder av de kvinnliga könet som syntes i reavimlet i de olika butikerna. Men även en och annan manlig kund sågs i trängseln bland skjortor, byxor, kjolar, blusar, tröjor och andra reaplagg.

En av dessa var Mattias Lindblad. Under julen har han arbetat och tjänat ihop lite extra pengar. En hel del av dessa slantar var han beredd att sätta sprätt på på rean.

Annons

När Oskarshamns-Tidningen träffade honom på Rågårds hade han tidigare kollat på billiga jeans och tröjor på JC:s.

Mattias Lindblad hade sällskap med kompisen Markus Nilsson. Denne var inte ute efter att handla utan var med som smakråd åt Mattias Lindblad.

- Jag fick det jag behöver i julklapp, sade Markus Nilsson.

Nu var det inte bara kläder som reades. Även skor, sportartiklar och digitalkameror, för att ta några exempel, var varor som kunde inhandlas för starkt nedsatta priser.

Leif Lundqvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons