Annons

Källa: H&M på väg etablera sig i Oskarshamn

Kappahls och Lindex satsningar på Flanaden kan leda till att fler klädjättar väljer att etablera sig i Oskarshamn.
Oskarshamn • Publicerad 8 maj 2012

Hennes & Mauritz och Gina Tricot är två kedjor som kan vara på väg till Oskarshamn.

Enligt en källa har H&M bestämt sig för att etablera sig i Oskarshamn. Men uppgiften varken bekräftas eller dementeras på H&M:s huvudkontor i Stockholm.

Annons

Håkan Andersson vid pressavdelningen säger i en kommentar att företaget aldrig kommenterar det han beskriver som rykten.

– Det florerar alltid rykten kring oss och om vi ska etablera oss eller inte i många städer. Av princip så säger vi ingenting förrän vi har något att berätta, säger Håkan Andersson.

Oskarshamns centrumutvecklare Magnus Johansson sticker inte under stol med att HM är en av de butikskedjor som står högt på hans egen och många andras önskelistor

– Det finns ett antal kedjor som är mycket intressanta. Med några har det också förekommit samtal, främst med de fastighetsägare som kan bli aktuella. Vi finns också med i diskussionerna och min förhoppning är att det som nu skett i stan ska bidra till att fler vill etablera sig här, säger han.

Magnus Johansson hänvisar till Lindex och Kappahls satsningar i centrum. Båda har öppnat i nyrenoverade lokaler och Oskarshamns centrumutvecklare menar att det skapar positiva signaler som kan få fler att vilja satsa i centrum.

– Det visar att två stora kedjor valt att satsa stort. Och jag tror att det som hänt i år kan bli ett startskott för en fortsatt utveckling, säger han.

Vid sidan av det prioriterade arbetet med att locka butikskedjor till Oskarshamn pågår även processer som syftar till att locka andra verksamheter till stan. Dit hör till exempel restaurangkedjor. Som ett led i det arbetet söks nu personer med intresse för att bli franchisetagare.

– Vi har haft intressenter som gärna etablerar sig, men det bygger på att hittar de som driva restaurangerna, säger han.

Smörgåsbaren Subway hör till de som uppges söka en franchisetagare som kan etablera smörgåskonceptet i Oskarshamn.

Även sportbaren O’Learys uppges vara intresserade av att flytta till Oskarshamn.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons