Annons

Ingen vill hålla i ordförandeklubban

Vem vill ta över klubban i Ernemar hamn ekonomisk förening.
Oskarshamn • Publicerad 3 december 2003
Utan någon som tar över klubban hänger Ernemar hamn ekonomiska förenings framtid på en skör tråd.
FOTO: HASSE BROMS
Utan någon som tar över klubban hänger Ernemar hamn ekonomiska förenings framtid på en skör tråd. FOTO: HASSE BROMSFoto: 

Det är frågan som just nu ger hamnföreningens valberedning huvudbry.

På måndagskvällen hade valberedningen sitt senaste möte. Men någon ny ordförande lyckades valberedningen inte vaska fram den gången heller.

Annons

- Vi håller på att bearbeta några namn, berättar valberedningens Väino Aus.

Han hyser ändå hopp om att valberedningen ska lyckas få fram en ordförandekandidat till den extra föreningsstämman den 14 december.

Men tiden rinner i väg och utan ordförande får föreningen problem. Styrelsen måste ha en ordförande. Annars hotas den ekonomiska föreningen av likvidation.

- Det är lite märkligt. Föreningen har en god ekonomi. Vi har en långsiktig planering och en väl fungerande styrelse. Ändå vill ingen gå in och ta på sig ordförandeskapet, säger Väino Aus.

Samtidigt som föreningen letar med ljus och lykta efter en ordförande lurar privata intressenter i vassen. Skulle hamnföreningen gå i graven finns flera privata intressenter som är redo att ta över hamnen.

Håkan Carlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons