Annons

Hund orsakade trafikolycka

Det var under morgonen stopp i trafiken efter en olycka på E 22 vid trafikplats Fårbo. En hund som låg på vägen orsakade en seriekrock.
Oskarshamn • Publicerad 7 maj 2012
Foto: Roger Carlsson

Olyckan inträffade strax innan klockan åtta på morgonen i södergående riktning vid trafikplats Fårbo. Föraren till en lätt lastbil bromsade för en hund som låg på vägen. Därefter blev lastbilen påkörd av en personbil och ytterligare en lätt lastbil.

Föraren i personbilen fördes till sjukhus. Hur allvarliga skador han fick är oklart, men han hade själv tagit sig ut ur bilen efter krocken.

Annons

Efter olyckan stod trafiken i södergående riktning helt still i cirka 50 minuter. Sedan stängdes trafiken av kortare stunder när bärgningsarbetet pågick. Räddningstjänsten sanerade också vägen från olja som läckt ut från fordonen vid krocken.

Hunden ska enligt räddningstjänsten ha klarat sig utan skador.

Sofia Denzler
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons