Annons

Hjärtat har tagit över sjukhusapoteket

Nu har Oskarshamn första privata apotek öppnat. Sjukhusapoteket heter numera Apotek hjärtat.
Oskarshamn • Publicerad 9 februari 2010
Kunderna kommer inte att märka någon större skillnad jämfört med när apoteket hörde till statliga Apoteksbolaget. Men sortimentet av receptfria mediciner och preparat kommer att förändras. Till exempel kommer den här klassiska hudsalvan att försvinna från hyllorna.
Kunderna kommer inte att märka någon större skillnad jämfört med när apoteket hörde till statliga Apoteksbolaget. Men sortimentet av receptfria mediciner och preparat kommer att förändras. Till exempel kommer den här klassiska hudsalvan att försvinna från hyllorna.Foto: Roger Carlsson
Christian Karlsson är apotekschef på det lilla sjukhusapoteket i Oskarshamn som nu Apotekskedjan Hjärtat tagit över.
Christian Karlsson är apotekschef på det lilla sjukhusapoteket i Oskarshamn som nu Apotekskedjan Hjärtat tagit över.Foto: Roger Carlsson

– Kunderna kommer inte att märka så stor skillnad. De kan lämna in sina recept och få ut sina mediciner som vanligt. Priserna skiljer sig heller inte. Det som kommer att förändras är sortimentet av icke receptbelagda mediciner. Vi kommer att successivt byta ut Apoteksbolagets produkter mot andra, berättar apotekschefen Christian Karlsson.

Till exempel försvinner så småningom hudsalvan i den klassiska gröna burken från hyllorna.

Annons

Apoteksmarknaden har avreglerats och Apotek Hjärtat är den i dagsläget största kedjan som konkurrerar med det statliga Apoteksbolaget. Hjärtat har idag 206 apotek runt om i Sverige.

– Hjärtat ska växa och räknar med att köpa upp 100 apotek till, berättar Christian Karlsson.

Än påminns kunderna om att sjukhusapoteket drivits av Apoteksbolaget. Den stora gröna skylten med texten Apotek hänger kvar.

– 22 eller 23 februari ska skylten bytas ut, berättar Christian Karlsson.

Han berättar också att apoteket ska byta lokal i sjukhuset. Någon gång flyttar apoteket till större lokaler i sjukhuset. Efter flytten får apoteket mer utrymmen för det receptfria sortimentet i butiksdelen.

Håkan Carlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons