Annons

Guldkupper misslyckades

Inom loppet av ett dygn utsattes Gröndals Guld och Silver på Västra Torggatan
i centrala Oskarshamn för två inbrottsförsök.
Oskarshamn • Publicerad 30 december 2003
Sprickorna i det kraftiga glaset vittnar om försöket att komma åt föremålen i guldsmedsbutikens skyltfönster.Foto: OLLE NILSSON
Sprickorna i det kraftiga glaset vittnar om försöket att komma åt föremålen i guldsmedsbutikens skyltfönster.Foto: OLLE NILSSONFoto: 

Vid det första tillfället, tidigt på söndagsmorgonen vid sextiden, försökte någon slå sig in i butiken genom entrédörren. Ytterglaset till dörren krossades men innerglaset höll för påfrestningarna.

Försökte krossa rutan

Annons

Inte heller drygt en timme efter midnatt, natten till måndagen, lyckades en ung man ta sig in i butiken.

Med hjälp av en papperskorg försökte han flera gånger krossa butikens stora skyltfönster genom att slänga papperskorgen mot det. Men resultatet blev det samma som på söndagsmorgonen.

Polisen hann inte fram

Flera personer uppmärksammade det andra inbrottsförsöket när larmet gick, men den närmaste polispatrullen fanns då några mil från Oskarshamn och hann aldrig fram i tid.

Efter det misslyckade inbrottsförsöket sågs den unge mannen springa över Lilla torget och nedför Kråkerumsbacken. Han var ännu på måndagseftermiddagen på fri fot.

Magnus Ihse
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons