Annons

Glasögonbågar för 40 000 stals

Wallmans optik på Östra Torggatan i Oskarshamn blev på onsdagen av med 17 glasögonbågar, värderade till drygt 40 000 kronor.
Oskarshamn • Publicerad 19 december 2003

Stölden skedde någon gång mitt på dagen efter klockan 14, och det var enbart märkesbågar som stals.

- Ja, det är helt klart att tjuven eller tjuvarna visste precis vad de var ute efter, säger Christer Wallman, som så sent som i somras råkade ut för en liknande stöld.

Annons

- Så här efteråt, med facit i hand, var det förmodligen en person inne i affären tidigare på dagen och rekognoserade. Vi tror nämligen att vi på eftermiddagen såg samma person i samband med att bågarna försvann.

Stölden i butiken i Oskarshamn är inte den enda under senare tid. Rapporter om liknande stölder har kommit från Kristianstad, Karlshamn, Karlskrona, Kalmar och Solna.

Med anledning av onsdagens händelse i Oskarshamn överväger nu Christer Wallman att larma samtliga sina glasögonbågar i butiken och att ansöka om att få inrätta tv-övervakning.

Magnus Ihse
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons