Annons

Skogsbranden fortsatt under kontroll: ”Ser väldigt bra ut ”

Kristdala • Publicerad 5 juli 2018
Foto: Ola Antonsson

Skogsbranden i Mellingerum utanför Kristdala är fortsatt under kontroll och på torsdagsmorgonen hade räddningstjänsten ungefär samma bemanning på platsen som på onsdagen med undantaget att den dragit ner något på ledningspersonal.

– Vi håller på att jobba för att kunna lämna över till markägaren under morgondagen. Vi har börjat plocka ner delar av slang i vissa områden, och sätter upp pooler och utrustning för eftersläckning som markägaren skulle kunna använda för efterkontroll och släckning om det skulle ryka lite, säger räddningschefen Jonas Neldemyr.

Annons

Under fredagen väntas räddningstjänsten lämna över bevakningen till markägaren.

– Vi tar beslut om det klockan 16, men det ser väldigt bra ut och vi räknar med att lämna under eftermiddagen. Det pyr fortfarande på en del ställen men vi gör bedömningen att markägaren ska kunna ta över ansvaret, säger räddningschef Jonas Neldemyr.

Jonatan NilssonSkicka e-post
Johan WinsellSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons