Annons

Fler fartkontroller väntas

Inte en enda fortkörare ertappades när polisen stod och kollade hastigheterna vid en av infarterna till Figeholm i fredags.
– Men vi återkommer och då tänker vi att vi ska ställa oss lite mer strategiskt, säger Ester Lundahl, kommunpolis.
Figeholm • Publicerad 5 november 2018
Flera gånger i veckan är polisens patruller ute på vägarna för att kontrollera hastigheterna.
Flera gånger i veckan är polisens patruller ute på vägarna för att kontrollera hastigheterna.Foto: Leif R Jansson / TT

Det var efter att boende i Figeholm hört av sig och uttryckt oro över de höga farterna som polisen åkte ut på platsen med sin laserkamera.

– Vi vet ju om att bilisterna kör för fort på vägsträckan förbi Figeholm, men faktum är att vi inte fick fast en enda den här gången, fortsätter Ester Lundahl.

Annons

– En anledning kan vara att vi stod ganska öppet så nästa gång ska det inte vara lika lätt att se oss.

Polisen lade upp inlägget på sin Facebooksida och fick mycket beröm, massor av tips på andra platser där folk kör för fort, samt lite kritik.

– Det var några som skrev att vi borde ha reflexvästar på oss när vi står på vägarna, men som polis behöver du faktiskt inte ha det. Då förlorar ju insatsen dessutom lite av sitt syfte, säger Ester Lundahl.

Ester Lundahl är kommunpolis.
Ester Lundahl är kommunpolis.Foto: Roger Carlsson

Vägen förbi sjukhuset i Oskarshamn, Åsavägen, Humleplan, Fårbo, Misterhult, Fliseryd och Högsby är några av de platser som nämndes i kommentarerna.

– Vi kommer att beta av alla områden, vi blir jätteglada när vi får sådana här tips och vi blir också glada över att så många ger oss beröm för våra kontroller, säger Ester Lundahl.

– Det kan kanske ge en tankeställare till de som kör för fort.

Petter Sandstedt är gruppchef vid polisen i Oskarshamn och han tycker också att allmänhetens tips är av stort värde.

– Vi har en hyfsad god uppfattning var folk kör för fort men det är aldrig fel att få ytterligare information som vi kan använda oss av när vi prioriterar vägsträckor och platser, säger Petter Sandstedt.

– Folk kör i och för sig för fort överallt men vissa sträckor är mer utsatta än andra.

Patrullerna är ute regelbundet för att hålla fartkontroller i Oskarshamns kommun, men även i Högsby och Mönsterås.

Annons

– Vi är kanske inte ute varje dag med flera gånger i veckan står vi och kontrollerar hastigheter, säger Petter Sandstedt.

Att trafikfrågorna är viktiga för medborgarna är något som bland annat kan ses i den trygghetsmätning som görs varje år.

– Ja, bilar som kör för fort är en av de saker som allmänheten brukar reagera på.

Åsa A CederbomSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons