Annons

Bit av räcke nära träffa bilförare vid olycka

Den nyss fyllda 18-årige föraren hade lite av änglavakt när han natten till söndagen körde in i ett räcke på Björngatan i Oskarshamn. En bit av räcket trängde in genom framrutan, missade föraren men klämde fast hans jacka.
Oskarshamn • Publicerad 1 december 2003

Olyckan inträffade vid tvåtiden natten till söndagen. 18-åringen och en kompis till honom kom i bil från Norra fabriksgatan.

När han svängde vänster in på Björngatan mellan Sjöfartshotellet och Norrstrands konditori, körde han in i ett avbärarräcke mot trottoaren. En bit av räcket, som var av aluminum, trängde in i bilen genom framrutan och missade föraren med en hårsmån och han undgick såväl att bli fastklämd som att skadas av räcket. Den jacka 18-åringen hade på sig naglades dock fast av räcket.

Passageraren i bilen undkom olyckan helt utan skador. Föraren klagade över smärtor i nacken och i ryggen och var dessutom chockskadad. Han fördes med ambulans till Oskarshamns sjukhus där han vårdades för andra skador han ådrog sig vid olyckan. Efter olyckan tog polisen blodprov på 18-åringen som är bosatt i Oskarshamns kommun. Blodprovet visade att han var alkoholpåverkad vid olyckstillfället och han misstänks nu för trafikonykterhetsbrott.

Leif Lundqvist
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons