Annons

Årets medarbetare ska utses – nu är det dags att nominera

Känner du någon på jobbet som har gjort det där lilla extra? Då finns det möjlighet att nominera den personen till Årets medarbetare, ett pris som ska delas ut på Oskarsgalan i april.
Oskarshamn • Publicerad 23 januari 2024 • Uppdaterad 23 februari 2024
Eldsjälar och hjältar hyllas på Oskarsgalan. Här är det alla pristagarna 2018.
Eldsjälar och hjältar hyllas på Oskarsgalan. Här är det alla pristagarna 2018.Foto: Roger Carlsson

Årets medarbetare är det pris som Oskarshamns-Tidningen delar ut. Peter Kinnander på OT:s marknads- och annonsavdelning var med i projektgruppen som startade upp Oskarshamns egen gala, och det är med stolthet som han har varit med och delat ut priset varje år:

– Vi tycker att det här är bland det finaste priset man kan få, säger han.

Annons

Priset går till en person som under året har gjort något extra på jobbet, antingen för sin arbetsgivare eller för en arbetskamrat. Årets medarbetare kan vara anställd såväl inom den offentliga sektorn som det privata näringslivet. Det är tidningens läsare som nominerar kandidaterna.

– Arbetslivet är en så stor del av vardagen, säger Peter Kinnander som tycker att det är fint att det finns ett forum som Oskarsgalan där man kan lyfta fram och uppmärksamma den som har gjort något extra för sina kollegor.

”Galan lyfter lokala hjältar och eldsjälar, viktiga förebilder. Det är stort att få vara en del av det”
Liselotte Lindén, nyhetschef OT

Hela Oskarsgalan, med totalt nio priskategorier, har stor betydelse, menar han.

– Det som är viktigt för Oskarshamn är viktigt för Oskarshamns-Tidningen. Att få vara med och ära de som äras bör.

Årets medarbetare som utsågs på Oskarsgalan 2022 blev Helena Petersson, Oskarshamns sjukhus.
Årets medarbetare som utsågs på Oskarsgalan 2022 blev Helena Petersson, Oskarshamns sjukhus.Foto: Daniel Svensson

– Galan lyfter lokala hjältar och eldsjälar, viktiga förebilder. Det är stort att få vara en del av det. Men den innebär också att vi får komma samman och träffas under trevliga former, glömma vardagen en stund. Det kan inte heller underskattas nog, inte minst i tider som dessa, säger Liselotte Lindén, nyhetschef på OT.

Nomineringen ska vara inlämnad senast 29 februari och det gör man genom att mejla till peter.kinnander@ot.se.

Förra gången som priset delades ut gick det till Helena Petersson, HR-assistent på Oskarshamns sjukhus. ”Hon ser sina arbetskamrater, hör av sig och frågar hur de mår – och lyssnar på det riktiga svaret” stod det bland annat i motiveringen.

Oskarshamns-Tidningen är också mediapartner till Oskarsgalan.

Åsa BorefurSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons