Annons

Årets lucia i tårar efter glädjebeskedet

Oskarshamns lucia 2003 heter Alexandra Simonsson.
- Nä, nu börjar jag gråta, sa 17-åringen när hon fick det överraskande - men glädjande beskedet - mitt under tekniklektionen på måndagen.
Oskarshamn • Publicerad 9 december 2003

Alexandra Simonsson, 17 år från Misterhult, går första året på tekniska programmet på Oscarsgymnasiet. Och det var också där, på en dubbellektion i teknikutveckling och företagande, som hon fick beskedet att Oskarshamns-Tidingens läsare hade röstat fram henne som årets lucia.

Hon blev överväldigad - till och med chockad - när Monica och Tommy Svensson från arrangerande IFK Oskarshamn tillsammans med OT:s Gerd Hemmingsson knackade på klassrumsdörren, berättade nyheten och uppvaktade med en blomsterkvast.

Annons

- Jag är helt skakis, sa Alexandra Simonsson till sina klasskompisar, som var jublande glada och stolta över att Alexandra röstats fram till årets ljusdrottning

i Oskarshamn.

- Min klasskompis blev lucia, hojtade Max Skedebäck över hopen med gratulanter inne

i klassrummet.

Läraren Jan Alvarsson följde glädjeyttringarna i klassen.

- Vi förstod direkt vad det handlade om när ni knackade på dörren, sa han, och gladdes det oväntade avbrottet på lektionen.

- Det här var kul.

När den värsta uppståndelsen hade lagt sig, gick Alexandra Simonsson och kompisen Malin Olson ut ur klassrummet:

- Jag måste ha luft, smälta det här, strålade hon.

Någon minut senare var

Annons

hon samlad, beskedet hade sjunkit in och hon insåg vad som väntar framöver, allt från de sista intensiva övningstillfällena till fredagens mastondontprogram då hon och hennes tärnor

ska lussa på framför allt företag, lördagens engagemang på företrädesvis vårdinrättningar och så kronan på verket -

kröningen i Oskarshamns

kyrka:

- Jag visste att rösterna skulle räknas i dag på morgonen, men det här hade jag inte väntat

mig. Fast så fort jag såg Monica (Svensson från IFKO) fattade

jag.

Alexandra Simonsson kunde knappt bärga sig innan hon kunde gå och ringa de nära och kära och berätta; pappa och mamma som anmält henne, mostern som blivit jublande glad när hon kom med bland de

sju kandidaterna för några veckor sedan och så vidare.

Mitt i tumultet sände hon en tanke till en alldeles speciell kvinna hemma.

- I Misterhult finns en dam, hon har aldrig gått i kyrkan, hon är inte döpt eller något sånt. Men hon har sagt att hon ska gå på kröningen om jag blev lucia. Och nu blir det så.

Liselotte Lindén
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons