Annons

Årets adventskalender är räddad

Världens största adventskalender är räddad.
Tidigt måndag morgon togs beslutet att arrangemanget ska genomföras.
Oskarshamn • Publicerad 23 november 2009
"Årets adventskalender kommer att genomföras som planerat", säger Ina Tzacheva.
"Årets adventskalender kommer att genomföras som planerat", säger Ina Tzacheva.Foto: 

– Ja, nu är det klart, vi har fyllt alla luckor, bekräftar projektledaren Ina Tzacheva.

Hon är i övrigt förtegen om arrangemanget och berättar att detaljerna kring årets adventskalender ska presenteras i samband med en presskonferens senare i veckan.

Annons

Som Oskarshamns-Tidningen tidigare skrivit var det dock länge osäkert om det skulle bli någon adventskalender på Stora Torget i år. Michael Nilsson på fastighetsbolaget Bolunden, som numera äger höghuset på torget, som är basen för det man kallar världens största adventskalender, berättade för några veckor sedan att det var svårt att hitta intresserade till de 24 luckorna.

För en dryg vecka sedan hade läget ljusnat något och ett 20-tal luckor var bokade. Och nu är att styrgruppen i hamn kring den här delen av projektet. Alla luckor är bokade och kalendern lever vidare den här vintern också.

Liselotte Lindén
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons