GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Alla över 70 får hjälp med att handla

I samarbete med Frivilliga resursgruppen ordnar nu Oskarshamns kommun så att alla som är över 70 år kan få hjälp med att handla, från och med i morgon 1 april.
Oskarshamn • Publicerad 31 mars 2020 • Uppdaterad 31 mars 2020
Nu kan alla som fyllt 70 år hjälp med att handla i Oskarshamns kommun.
Nu kan alla som fyllt 70 år hjälp med att handla i Oskarshamns kommun.
Foto: Aas, Erlend

För att skydda äldre från det nya coronaviruset uppmanar Folkhälsomyndigheten den som är 70 år och äldre att stanna hemma så mycket det bara går. Nu väljer kommunen att erbjuda en service till alla äldre som inte kan få hjälp med att handla matvaror av någon anhörig eller någon annan i kontaktnätet.

Frivilliga resursgruppen tar emot, handlar och kör hem varorna. Kommunen tar emot kontaktuppgifter från den som vill beställa varor och hanterar fakturor.

– Vi är glada att vi har kunnat lösa detta tillsammans med Frivilliga resursgruppen.Tillsammans hjälps vi åt att skydda äldre och riskgrupper, säger säkerhetschef Lars Blomberg.

Johan WinsellSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Välkommen att kommentera

Välkommen att kommentera! Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Barometern och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.