Alla över 70 får hjälp med att handla

Oskarshamn Artikeln publicerades
Nu kan alla som fyllt 70 år hjälp med att handla i Oskarshamns kommun.
Foto: Aas,Erlend
Nu kan alla som fyllt 70 år hjälp med att handla i Oskarshamns kommun.

I samarbete med Frivilliga resursgruppen ordnar nu Oskarshamns kommun så att alla som är över 70 år kan få hjälp med att handla, från och med i morgon 1 april.

För att skydda äldre från det nya coronaviruset uppmanar Folkhälsomyndigheten den som är 70 år och äldre att stanna hemma så mycket det bara går. Nu väljer kommunen att erbjuda en service till alla äldre som inte kan få hjälp med att handla matvaror av någon anhörig eller någon annan i kontaktnätet.

Frivilliga resursgruppen tar emot, handlar och kör hem varorna. Kommunen tar emot kontaktuppgifter från den som vill beställa varor och hanterar fakturor.

– Vi är glada att vi har kunnat lösa detta tillsammans med Frivilliga resursgruppen.Tillsammans hjälps vi åt att skydda äldre och riskgrupper, säger säkerhetschef Lars Blomberg.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.