Annons

Alexander Sjögren nöjd med sin prestation

Oskarshamnskocken var först ut av alla när kock-VM startade i Lyon på tisdagen. Nu råder spänd väntan på resultatet som kommer på onsdagskvällen.
Lyon/Oskarshamn • Publicerad 24 januari 2017
Alexander Sjögren var först ut i tävlingen Bocuse d´Or, eller kock-VM, som avgörs i Lyon . Foto: Laurent Cipriani
Alexander Sjögren var först ut i tävlingen Bocuse d´Or, eller kock-VM, som avgörs i Lyon . Foto: Laurent Cipriani

Alexander Sjögren startade först av de tolv som tävlade på tisdagen. I dag, onsdag, tävlar ytterligare tolv kockar i tävlingen Bocuse d´Or, även kallad kock-VM

På fem timmar och 35 minuter lagade Alexander Sjögren och hans assistent Hampus Risberg en rätt på fat och en på tallrik.

Annons

– Det har gått bra, det var en tuff dag och jag var helt slut efteråt, säger Alexander Sjögren på telefon från Lyon.

Han klev upp klockan fem och började tävla klockan åtta.

– Det spelar inte så stor roll när man tävlar för man är så otroligt fokuserad. Det som är positivt är att det är lugn och ro innan publiken kommer, de sista tre timmarna var det liv på läktaren, en svensk hejaklack på minst 200 personer fanns på plats och det var oskarshamnarna som hördes mest, säger Alexander Sjögren.

Kockarna har känt till vilka råvaror som ska ingå i rätterna sedan i höstas.

Rätten på fat var bressekyckling och skaldjur medan tallriksrätten var helt vegansk.

Alexander Sjögren berättar att "nästan allt" gick som det skulle.

– Vi blev väldigt nöjda med veganrätten med svamp, tryffel och rotfrukter, vi fick till den precis lika bra som när det varit som bäst på träning. När det var dags för kycklingrätten så blev det tidspressat så vi fick ta ett beslut om att göra en enklare variant på ett garnityr, säger Alexander Sjögren.

Vad ska du göra i väntan på resultatet?

– Det blir nervös väntan, det är nackdelen med att tävla första dagen. Men det ska bli skönt att sova, jag har bara sovit tre timmar per natt de sista tre månaderna, säger Alexander Sjögren.

Karin LagerströmSkicka e-post
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons