Annons

25-åring åtalas för våldsam busskurattack

Mannen blev fullständigt galen och började slå sönder rutorna till en busskur vid Resecentrum i Oskarshamn. Han slog med sin högerhand och fick kraftigt blödande föras i ambulans till sjukhuset.
Oskarshamn • Publicerad 11 december 2003

På onsdagen väcktes åtal för skadegörelse mot mannen, som är i 25-årsåldern och från Högsby, vid tingsrätten i Oskarshamn.

Händelsen vid Resecentrum inträffade under natten till den 22 juli förra året, och enligt ett vittne till händelsen slog mannen upprepade knytnävsslag mot busskurens rutor innan de krossades.

Annons

Orsaken till utbrottet var att han strax före fått ett mobilsamtal från sin före detta flickväns bror. Denne hade bland annat sagt att mannen skulle låta hans syster vara i fred.

I polisförhör har 25-åringen sagt att han både blev ledsen och arg.

"Jag kunde inte hejda mig och fick en black out".

Förutom att mannen nu riskerar böter för skadegörelsen har han också fått ett skadeståndskrav på sig. Oskarshamns kommun vill ha drygt 16 000 kronor för skador och reparationskostnader.

Den 25-årige mannen står dessutom åtalad för att någon månad tidigare fullständigt ha vandaliserat sin före detta flickväns lägenhet i Högsby. Där förstörde han, enligt åtalet, möbler, en tv, lampor och prydnadssaker genom att antingen slå sönder dem eller kasta dem mot väggar och golv.

Magnus Ihse
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons