Annons

25-åring åtalas för grovt rattfylleri

När taxin dröjde i 45 minuter blev den 25-årige mannen otålig och beslutade sig för att köra hem sin egen bil, trots att han druckit en hel del alkohol.
Oskarshamn • Publicerad 17 december 2003

På tisdagen väcktes åtal för grovt rattfylleri mot honom vid tingsrätten i Oskarshamn.

Det var för bara drygt tre veckor sedan som 25-åringen tog beslutet att köra bil med drygt 1,5 promille alkohol i blodet. Mitt i natten, någon gång mellan klockan två och tre, blev han stoppad av polisen på Östersjövägen i Oskarshamn.

Annons

I polisförhör har han berättat att han på kvällen, några timmar före färden, druckit sex starköl och hur han sedan på en krog spätt på detta vid tvåtiden på natten med ytterligare en stor stark.

Efter krogbesöket skulle han åka hem tillsammans med en flickkamrat i taxi. Men när taxin dröjde beslutade han sig för att ta sin egen bil, som stod på Hamngatan.

Efter cirka två kilometers

körning, av tre kilometer, uppmärksammades han av en

polispatrull och stoppades.

Magnus Ihse
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons