Annons

Tecknade katter gav henne en cyckel

En vit och en svart katt. Sedan var det klart. På tordagen fick Carolina Nelson ta emot en cykel för sin teckning om trafikvett
Öland • Publicerad 19 december 2003
- Jag har fått ärva mina cyklar av storasyster Helena men nu får jag en egen, säger Carolina Nelson.
Foto: VERONIKA JOHANSSON
- Jag har fått ärva mina cyklar av storasyster Helena men nu får jag en egen, säger Carolina Nelson. Foto: VERONIKA JOHANSSONFoto: 

Skolbarnens trafikkalender har i drygt tio års tid arbetat för en bättre trafiksäkerhet i barnens närmiljö. De skickar ut trafiksäkerhetsmaterial till barn, lärare, föräldrar och det lokala näringslivet för att skapa bättre förutsättningar för barnen i trafiken. Varje månad har de olika aktiviteter och under hösten har barn runt om i Sverige skickat in teckningar till en tävling. Av 20 000 bidrag valde juryn ut tio teckningar som tilldelas förstapris. En av vinnarna är Carolina Nelson, 2b i Färjestadens skola.

- Jag hade målat en vit katt som satt på en trappa och en svart katt som gick över vägen när det var trafikkaos. Han skulle gå och hälsa på sin kompis men gick mot rött ljus, berättar Carolina Nelson.

Annons

- Den svarta katten gjorde fel och den vita rätt.

Åttaåringen tog glatt emot priset. En ny, röd cykel.

- Jag har fått ärva mina cyklar av storasyster Helena men nu får jag en egen. Jag ska inte cykla nu utan det får vänta till våren.

I klassen talas det om trafikvett och Carolina Nelson vet när man får gå över gatan.

- Är det trafikljus måste jag vänta tills det blir grönt. Men ibland händer det att bilar kör även om de har rött och då måste jag titta åt båda hållen innan jag går över vägen.

Hon tycker om att måla men att färglägga teckningar är inte lika roligt.

Var det tur eller skicklighet som gjorde att du vann?

- Jag tror att det var både och.

Veronika Karlsson
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons