Annons

Satsning på lekland ger nya jobb

Till sommaren står leklandet klart. En året runt-satsning som ger ytterligare tre personer sysselsättning.
Öland • Publicerad 6 mars 2012
Leklandet, som ska stå klart till sommaren, kommer att rymma en lekhall på cirka 800 kvadratmeter. Tack vare satsningen finns det även jobbtillfällen året runt för ungdomar som behöver tjäna lite extra på helgerna, berättar Mikael Henning. Foto: Veronika  KarlssonFoto: Veronika Karlsson

Vad ska vi göra när det regnar?

Mikael Henning, campingvärd på Lundegård, intygar att det är ständigt samma fråga han möter så fort solen inte skiner och vattnet är kallt.

Annons

– Allt bygger på fint väder och utbudet i övrigt är inte stort. Jag hade lika gärna kunnat göra en stor lekpark i stället, men nu väljer vi att satsa på något som även kan vara öppet på helgerna året runt, säger han.

Exakt vad investeringen går på har han inte räknat ut, men det handlar om mellan sex och sju miljoner kronor.

– Det blev ett annat tak än vad som var tänkt från början eftersom brandbesiktningen krävde det och därmed blir det lite dyrare.

Lundegårds lekland ska få namnet Skrattkammarön.

För att hålla igång driften behöver två till tre personer anställas.

– Förhoppningsvis kan det bli arbetstillfällen för ungdomar från bygden. Det finns inte många helgjobb året runt för de som är lite yngre.

Hur ser du på konkurrensen från leklanden i Kalmar?

– De är större och etablerade, men sommartid kommer våra gäster att utnyttja det här leklandet. Vi kommer ha fler gäster än vi kan ta emot, säger Mikael Henning.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons