Annons

Rikskrim inkopplade i mordutredningen

Nu tar Kalmarpolisen hjälp från Rikskrim för att lösa dubbelmordet i Byxelkrok. Nästa vecka kommer en polis med spetskompetens att förstärka utredningen.
Öland • Publicerad 22 september 2006

Ett genombrott i utredningen av dubbelmordet i Byxelkrok lyser fortfarande med sin frånvaro. Och nu hoppas polisen att ett par nya ögon ska se vad de lokala utredarna har missat.

Gärningsmannaprofil - Rikskrim står till förfogande över hela landet när det gäller så här svåra brott. De sysslar med grova brott dagligen. Han kommer att göra en gärningsmannaprofil, gå igenom utredningsmaterialet och förhoppningsvis kommer han att hitta något som vi har missat, säger Ulf Karlsson, informationschef på polisen i Kalmar.

Annons

- Det här är inte något ovanligt. När det gäller svåra brott händer det att de kallas in, fortsätter han.

Letar samband Utredningen står fortfarande och trampar, men polisen tittar bland annat på om det finns ett samband mellan de ovanligt många bränder som inträffat på norra Öland de senaste åren. Bland annat omkom en kvinna i mars i år under en ladugårdsbrand i Löttorp och ett år tidigare omkom en man i en villabrand i Getterum.

Peter Alexis
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons