Annons

Revygäng går på strippklubb

Happy meal blir patty meal när gamla paret av misstag hamnar på strippklubben i Skogsby. Mörbylångarevyn är i full färd med att öva inför premiären i januari.
Öland • Publicerad 17 november 2009
"Har de happy meal" Caroline Johansson och Mats-Olof Grusell blir lite tagna på sängen när McDonalds i Skogsby visar sig bjuda på något helt annat än vad de hoppats på.
"Har de happy meal" Caroline Johansson och Mats-Olof Grusell blir lite tagna på sängen när McDonalds i Skogsby visar sig bjuda på något helt annat än vad de hoppats på.Foto: Jonatan Holgersson
Filip Rörström spelar en man som trivs på stripklubben i Skogsby.
Filip Rörström spelar en man som trivs på stripklubben i Skogsby.Foto: Jonatan Holgersson
"Ut härifrån!" Christian "Lagan" Gustavsson kör ut de protesterande ungdomarna, spelade av Jessica Olander Yngvesson och Cecilia Dehlin, från stripklubben.
"Ut härifrån!" Christian "Lagan" Gustavsson kör ut de protesterande ungdomarna, spelade av Jessica Olander Yngvesson och Cecilia Dehlin, från stripklubben.Foto: Jonatan Holgersson
Caroline Johansson får instruktioner av regissören Jessica Olander Yngvesson.
Caroline Johansson får instruktioner av regissören Jessica Olander Yngvesson.Foto: Jonatan Holgersson
Det är roligt att spela revy. Caroline Johansson, Jessica Olander Yngvesson, Anita Dehlin och Mats-Olof Grusell skrattar gott under repetitionen på Zokker i Mörbylånga.
Det är roligt att spela revy. Caroline Johansson, Jessica Olander Yngvesson, Anita Dehlin och Mats-Olof Grusell skrattar gott under repetitionen på Zokker i Mörbylånga.Foto: Jonatan Holgersson

Normalt sett övar de i aulan på Mörbylånga skola. Men eftersom aulan är under ombyggnad får fritidsgården Zokker duga för helgens repetitioner. Mörbylångarevyn 2010 har undertiteln Öland - en revy, något som anspelar på den omdebatterade folkomröstningen Öland - en kommun.

Mitt på fritidsgårdens golv övar gänget på hur det kan gå till på den omtalade strippklubben i Skogsby. Här finns ägaren "Lagan", servitrisen med asiatisk brytning och det äldre paret som uppenbarligen tror att någon gjort om gamla gästgiveriet till McDonalds.

Annons

– Det är något som verkligen ligger i tiden, Strippklubben får man inte missa, säger Mats-Olof Grusell.

– Vi har övat ett par veckor och nu måste vi få ut hur vi ska röra oss på scenen, säger Caroline Johansson som besöker strippklubben med sin make.

Med flera nya tillskott har Mörbylångarevyn i år en bred trupp i olika åldrar. Flera är gamla revyrävar, medan andra har erfarenhet från Södra Ölands musikteater.

Regissören Jessica Olander Yngvesson har en inflammation i benet och haltar följaktligen omkring när hon ska ge sina instruktioner. Det skrattas friskt mellan repetitionerna och ibland utbrister skådespelarna i spontana improvisationer.

– Årets revy bjuder på mycket roligheter, vi står för lokala händelser. De lokala politikerna ska få sig var sin känga, säger Jessica Olander Yngvesson.

Förutom strippklubben, blir det mycket sång och dans, folkomröstningen och även en del nationella händelser. Till exempel kommer en viss Hollywoodfru till Öland.

– Vi brukar samla på oss löpsedlar från vad som hänt under året. Annars kommer man inte ihåg, säger Jessica Olander Yngvesson som också ingår i manusgruppen.

Premiären i Mörbylånga blir på trettondagsafton den 5 januari. Revyn fortsätter där i två helger innan fortsätter till Borgholm för tre ytterligare helger.

Jonatan Bergöö
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons