Annons

Plats för ny skola

Nu drar skolbygget av den nya Runsbäcksskolan i Färjestaden i gång. Hit ska klass fem och sex flytta från Färjestadens skola till hösten.
Öland • Publicerad 23 september 2014
Nu startat bygget av nya Runsbäcksskolan.
Nu startat bygget av nya Runsbäcksskolan.Foto: Sofia Hedman

Hansa Bygg vann upphandlingen för Färjestadens skola och förra veckan började man att schakta.

Den nya skolan planerades egentligen som en F6-skola för 150 elever. Men när man planerat klart, kom skolledningen fram till att det skulle vara mer praktiskt med en skola för årskurs 5 och 6.

Annons

Det blir två byggnader, en i ett plan och den andra i två.

– Det blir ungefär 1 500 kvadratmeter invändigt med åtta vanliga klassrum och två specialrum, ett för hemkunskap, och ett för bild, musik och fritidshem, säger Sofia Petersson på Mörbylånga Bostads AB.

Det blir också ett antal grupprum. Och ett mottagningskök och skolmatsal.

Skolbygget kostar drygt 30 miljoner – då är skolgård inräknat, men inte skolbänkar etcetera – och blir lite dyrare än de 27,5 miljoner man först planerat. Därför ska kommunfullmäktige nästa vecka att ta ställning till ett tilläggsanslag på 2 785 000 kronor.

Om allt går som planerat, ska bygget stå klart i juli 2015.

– Vi räknar med en slutbesiktning före semestern. Sedan tar det alltid några veckor att fylla byggnaden med möbler och annat som ska dit, säger Sofia Petersson.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons