Annons

Pengar togs ut från spärrade konton

Flera lantbrevbärare på Öland har utsatts för en ny form av bedrägerier. Trots spärrade konton kunde bedragare lura till sig 12 800 kronor.
Öland • Publicerad 3 december 2003

Det var i fredags som tre öländska lantbrevbärare gav sig ut på sina normala turer.

Samtidigt fanns på Öland en vinröd Volvo av nyare modell med två män i.

Annons

I samband med att brevbärarna skulle leverera dagens post i olika byar kom dessa fram och uppgav att de ville ta ut pengar från sina bankkonton. Något som är möjligt eftersom lantbrevbärarna även är ombud för Svensk kassaservice.

Efter att legitmerat sig med körkort, som polisen ännu inte vet om de är äkta, lyckades männen ta ut sammanlagt 12 800 kronor.

- Bedrägerierna lyckades eftersom brevbärarna inte hade tillgång till listor över spärrade konton, berättar Thorbjörn Blomqvist vid Kalmarpolisen.

Uttagen gjordes i Bredsätra, Folkeslunda och Mellstaby.

Av allt att döma var männen under fredagen också nere i Blekinge.

Där lyckades de på samma sätt lura till sig ytterligare 4 000 kronor.

Rapporter till polisen tyder också att bedragarna gjort försök med en lantbrevbärare i Torsås. Denna blev dock misstänksam och lät meddela att hon inte hade några större summor för uttag med sig.

För Kalmarpolisen är denna form av postbedrägerier en ny företeelse och man vill därför varna för att bedragarna kan dyka upp igen.

Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons