Annons

Oroligt inför sommaren på cityföreningen

Efter turbulensen i Borgholms cityförening planerar en grupp medlemmar nu ett eget förslag till ny styrelse. Målet är att få tillbaka Ulf Olsson som ansvarig för evenemangen.
Öland • Publicerad 31 december 2012

– Det Ulf Olsson har gjort på två år har ingen gjort historiskt sett i Borgholm. Men han behöver ha styrelsen i ryggen och alla behöver dra sitt strå till stacken, säger butiks­ägaren Rolf Hellström.

Ulf Olsson avgick som eventansvarig i oktober i protest mot samarbets­svårigheter. Rolf Hellström och ett 15-tal andra medlemmar i Cityföreningen är nu oroliga att Borgholm står utan publikmagneter sommaren 2013. Då riskerar även nästa vinter att bli svår för stadens företagare.

Annons

Nuvarande ordförande Johan Erickson har tillsammans med styrelsen ställt sina platser till förfogande inför årsmötet i slutet av ­januari.

– Det är bara positivt att fler engagerar sig och det blir en nystart, säger han.

Han håller däremot inte med om kritiken att styrelsen inte har arbetat till­räckligt hårt och menar att det har varit svårt att fylla ­platsen efter Ulf Olsson.

Själv utesluter inte Ulf Olsson möjligheten att bli eventansvarig igen.

– Allt går att diskutera, skulle det kännas bra är jag på igen. Om jag får frågan har jag en viss beredskap för sommarplaneringen, säger han.

Kajsa Skarsgård
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons