Annons

Ölands köpstad sålt

Ölands köpstad har fått ny ägare. Dagarna innan jul köptes fastigheten av ett danskt fastighetsbolag.
Öland • Publicerad 31 december 2003

- Det känns naturligtvis lite vemodigt. Familjen har ju varit involverad i utvecklingen av Ölands köpstad länge, säger Ola Karlsson, Stockholm, som är en av de tidigare delägarna.

Föregångaren till Ölands köpstad hette Ölands köpcenter och uppfördes 1979. Två år senare köpte Ola Karlssons far Svante Karlsson köpcentret. Under Svante Karlssons ledning byggdes Ölands köpstad om och till flera gånger.

Annons

När Svante Karlsson gick bort 2000 tog hans tre söner - Ola Karlsson, Inge Karlsson och Dan Frieman - över.

Varför valde ni att sälja nu?

- Vi hamnade i en brytpunkt där vi funderat på flera olika lösningar. Det handlade om att sälja eller låta köpstaden expandera. Och så fick vi ett marknadsmässigt bud som vi valde att ta, säger Ola Karlsson, som inte vill avslöja hur mycket pengar han och hans bröder fick för fastigheten.

Det danska fastighetsbolag som har tagit över Ölands köpstad heter Ejendomsinvest. Företaget har sitt huvudkontor i Köpenhamn och äger en del fastigheter i Sverige sedan tidigare.

Exakt vilka planer danskarna har med Ölands köpstad vet inte Ola Karlsson.

- Men jag är säker på att företaget kommer att fortsätta utveckla köpstaden, säger han.

Vad ska du själv göra nu?

- Jag vet inte riktigt. Mycket av min tid har gått åt till köpstaden. Jag arbetar också en del som strategikonsult, sannolikt fortsätter jag med det.

I dagsläget är inga av hyresgästerna i Ölands köpstad uppsagda.

Annelie Frank
Så här jobbar Barometern Oskarshamns-Tidningen med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons